تدريس خصوصي علوم تجربي دوره اول متوسطه و سوم راهنمایی ./. در صورت درخواست ايميل بزنيد
نوشته شده در // 17:40 - پنج شنبه 24 بهمن 1392

تخلیه بار الکتروسکوپ

به نظر شما چگونه می توان بار الكتروسكوپ را تخلیه كرد؟

 

 به اشكال زیر توجّه كنید و پاسخ را بیابید.


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 17:35 - پنج شنبه 24 بهمن 1392

الکتروسکوپ

 

الكتروسكوپ

 

در بسیاری از آزمایش ‌‌ها، بار انتقال یافته آنقدر كم است كه نیروی جاذبه یا دافعه ایجاد شده توسط آن بسیار كوچكتر از نیروی جاذبه زمین می ‌باشد، این امر باعث می ‌شود باردار شدن اجسام به سختی تشخیص داده شود.

برای حل این مشكل وسیله ‌ای به نام الكتروسكوپ ساخته شده است كه وجود بار را به خوبی نشان می ‌دهد. با نزدیك كردن اجسام به الكتروسكوپ، به راحتی می ‌توان مشخص نمود كه آیا جسم باردار است یا خیر. به فیلم زیر توجّه كنید.

...


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 21:6 - شنبه 19 بهمن 1392

آفرینش جهان

 

 

آفرینش جهان

 

جهان چیست؟

این دنیای بی پایان که با تولد و مرگ، محل زندگی ماست، چیست؟

 ...


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 14:10 - شنبه 7 دی 1392

كهكشان راه شيري

کهکشان راه شیری نوع کهکشان مارپیچی میله دارSBbc قطر ۱۰۰٬۰۰۰ سال نوری ضخامت ۱۰۰۰ سال نوری قدیمی ترین ستاره شناخته شده ۱۳٫۲ میلیارد سال کَهکِشان راهِ شیری، نوار شیری‌رنگی است که در شب‌های تیره در نواحی بدون آلودگی نوری در آسمان دیده می‌شود. این نوار در حقیقت مکان هندسی ستارگان تشکیل‌دهنده قرص کهکشان ماست که از آسمان به طور دوبعدی دیده می‌شود.

بقیه در ادامه مطلب


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 18:25 - پنج شنبه 14 آذر 1392

تمرکز حواس

تمرکز حواس
تمرکز حواس به حداقل رساندن افکار مزاحم در هنگام انجام کاری.
آیا تا به حال برایتان پیش آمده در کلاس درس وقتی معلم درس می دهد، بعد ازمدتی متوجه شوید، هیچ کدام از صحبت های او را نفهمیده اید؟ برای یک لحظه احساس می کنیداصلا در کلاس نبودید؟ زمانی که دارید به دقت گوش می دهید، صحبت های همکلاسی هایتان مانع شود؟ هم زمانی که درس می خوانید متوجه می شوید از یک ساعتی که وقت گذاشتید فقط یک ربع توانستید مطالعه کنید، بقیه زمان خود را به فکر کردن به موضوعات نامربوط گذرانده اید و ...

بقیه در ادامه مطلب


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 19:41 - چهار شنبه 29 آبان 1392

DNA چیست؟

مانند حلقه قدرت در ارباب حلقه های تالکین، داکسی ریبونوکلئیک اسید (DNA) مولکول شاهکار در هر سلول است که دارای اطلاعات حیاتی است که از تولید توالی ها به دست می آیند و خودشان و مولکول های دیگر (پروتیین ها) را هماهنگ می کنند.

 اگر به طور اندکی تغییر کند، ممکن است منجر به پیامدی جدی شود. اگر فراتر از حد معمول نیز تغییر کند منجر به مرگ سلول می شود.

تغییرات در DNA سلول ها در موجودات زنده چندسلولی باعث ............

 

بقیه در ادامه مطلب


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 19:38 - چهار شنبه 29 آبان 1392

انتخاب طبیعی

تئوری تکامل اولین بار توسط چارلز داروین زیست شناس در نیمه سده ۱۸۰۰ ایجاد شد موضوعی دیگر است که مردم تمایل دارند تا در مورد ساز و کار آن بدانند.

 
انتخاب طبیعی چگونه کار می کند؟و درحقیقت ایده ای که افرادی ضدتکامل با آن مشکل دارند ایده داروین با نام انتخاب طبیعی است. در واقع درک این ایده دشوار نیست. در طبیعت جهش هایی رخ می دهند که تغییری دائمی در ردپای ژنتیکی موجودات زنده نشان می دهند که می تواند باعث شود آنها خصوصیات متفاوتی را نسبت به اجداد خود به طور تصادفی نشان دهند. اما با تکامل، فرآیندی طولانی مدت تر رخ می دهد که حیوانات و گیاهان در طی چندین نسل مختلف تغییر می کنند که همه اتفاقی نیست. به جای آن تغییراتی در موجودات زنده در طی زمان گرایش دارند عادی تر شوند اگر تغییر به موجود زنده کمک کند تا بهتر بقا یابد و تولیدمثل کند.

برای نمونه، تصور کنید بعضی سوسک ها سبز هستند اما سپس جهشی باعث می شود بعضی از آن ها قهوه ای شوند. سوسک های قهوه ای با محیط اطراف بهتر از سوسک های سبز ترکیب می شوند پس بسیاری از آنها توسط پرندگان خورده نمی شوند. برای همین بیشتر دوام می آورند و تولید مثل می کنند. در طی زمان جمعیت سوسک به تدریج به رنگ قهوه ای در می آید. البته این مدلی ساده است. در عمل انتخاب طبیعی بر اساس یک سری میانگین ها عمل می کند نه براساس افراد ویژه ای و فرآیندی مرتب است.


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 21:22 - چهار شنبه 1 آبان 1392

کار نیروی وزن

حل مسأله (كار نیروی وزن)

 
 

فردی كه شما فقط دستش را می‌بینید ! یك قوطی نوشابه به وزن 3 نیوتن را با تندی ثابت به اندازه 5/0  متر بالا می‌برد

 

الف) كار نیروی دست شخص را در این جا به جایی حساب كنید. 

ب) كار نیروی وزن قوطی نوشابه را در این جا به جایی محاسبه نمایید.

 

 

 

راهنمایی:

 

                       بقیه در ادامه مطلب


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 20:55 - سه شنبه 30 مهر 1392

سوالات نهایی سال گذشته با پاسخ تشریحی

1. مدل اتمی مقابل مربوط به کدام دانشمند است ؟

 

الف ) رادرفورد                  ب) تامسون                       ج ) دالتون                           د ) بور

 

2. با توجه به نماد شیمیایی عنصر لیتیم 37Li جدول زیر را کامل کنید :

عدد اتمی                          عدد جرمی                     تعداد نوترون                           تعداد الکترون

...............                    ...............                   ................                              3

 

3. پیوند یونی را تعریف کنید .

 

4. اگر چند قطره  .....


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 12:38 - شنبه 26 مهر 1392

پیشوندهای سیستم استاندارد اندازه گیری

سامانه استاندارد بین‌المللی یکاها (SI) یک مجموعه پیشوند را برای بیان واحدها مشخص کرده‌است که به پیشوندهای اس‌آی (به انگلیسی: SI prefixes)‏ یا پیشوندهای متریک(به انگلیسی: metric prefixes)‏ می‌گویند. این پیشوند بیانگر ضرب و تقسیم در توانی از ده است. هر کدام از این پیشوندها نمادی دارد که در قبل از نماد اضافه می‌شود.

 در ادامه مطلب این پیشوندها را ملاحضه بفرمایید.

 


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 12:28 - شنبه 26 مهر 1392

یکاهای استاندارد اندازه گیری

دستگاه متریک یک دستگاه اندازه‌گیری دهدهی است. این دستگاه برای اولین بار در فرانسه در سال ۱۷۹۱ پذیرفته شده و هم‌اکنون پایه دستگاه اندازه‌گیری در تمامی کشورهای جهان به جز ایالات متحده، لیبریا و برمه‌است.
 
هر چند قصد آغازکنندگان این دستگاه، ایجاد دستگاهی بود که برای تمام مردم به طور برابر قابل استفاده باشد (از نظر تئوری)، اما مشخص شد که نمونه‌های نخستین برای نگه‌داری باید زیر نظر حکومت و یا قدرت خاصی قرار بگیرند، هر چند این امید می‌رود که از سال ۲۰۱۵ دیگر نیازی به نمونه‌های نخستین نباشد. تا قبل از سال ۱۸۷۵، نمونه‌های نخستین اندازه‌گیری توسط دولت فرانسه نگه‌داری می‌شد، اما بعد از آن به دست یک نهاد فراحکومتی به نام کنفرانس عمومی وزن‌ها و اندازه‌ها سپرده شد. در سال ۱۹۶۰، این نهاد، سامانه استاندارد بین‌المللی یکاها را به‌عنوان جایگزین دستگاه متریک منتشر کرد.

یکای استاندارد زمان- طول- جرم

 الف)یکای استاندارد زمان

                    


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 23:53 - سه شنبه 9 مهر 1392

واکنش های هسته ای Reactions Nuclear

واکنش های هسته ای Reactions Nuclear

تعریف واکنش های هسته ای:

تبدیلات خود بخودی یا مصنوعی بعضی از هسته های اتمی به هسته دیگر که نتیجه    بهم خوردن ترکیب ساختمان هسته یاتغییردر تعداد نوکلئون ها(ذرات هسته ای ) است واکنش های هسته ای نام دارند.


واکنش های هسته ای Reactions Nuclear

تعریف واکنش های هسته ای:

 

 


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 1:52 - شنبه 23 شهريور 1392

اشاره قرآن به گلبول های سفید

 

«إِن کُلُّ نَفْسٍ لَّمَّا عَلَیْهَا حَافِظٌ»(الطارق:4)

«هر کسی در درون خود نیروی پشتیبانی دارد»

 

«نَفس» : زندگی و خودآگاهی در پدیده زنده، و آنچه غرائز و احساسات و هستی خود را درک می‌کند و از خود بعنوان "من" یاد می‌کند. پدیده زنده با زنده بودن نَفس زنده است و با مردن نَفس می میرد و همینطور با مردن بدن نَفس نیز می میرد. نَفس فوت هم می کند و فوت وضعیت میان مرگ و زندگی است مانند خواب و بی هوشی . نفس در آیه مجاز است و بجای جسم آمده است. بعبارتی آیه می‌گوید: هر جسمی نیروی پشتیبانی دارد که نتیجه پشتیبانی از زندگی آن جسم می شود پشتیبانی از "زندگی نفس آن جسم".

« حافظ » : اسم فاعل از مصدر حفظ است. حفظ به معنی: چیزی را از درون یا در درون نگهبانی و نگهداری وپشتیبانی نمودن است، ("حراست"بمعنی: چیزی را از بیرون نگهبانی و پشتیبانی نمودن است). وحافظ: کسی یا چیزی است که چیزی را از درون آن یا در درون آن نگهبانی و نگهداری و پشتیبانی می‌کند).


نکته آیه:


هرکسی در درون خود نیروی پشتیبانی دارد: بدن هر انسانی یک سیستم حفاظتی دفاعی دارد. برخی از سلولهای آن در جای مخصوصی به انتظار وارد شدن غیر خودیها (باکتریها، ویروسها، میکروبها و مواد خطرناک) هستند و برخی با جـریان خـون در سـراسـر بدن گـشـت میزنند و هـنگام برخورد با دشـمـن با آن درگیر شده و آنرا از پا در می‌آورند. و به این ترتیب سلامتی بدن را در برابر بیماریها حفظ می‌کنند و بدن زنده می ماند و با زنده ماندن بدن نفس زنده می ماند.


در مغز استخوان هـر دقـیقه مـیـلـیـونها سلول درست میشوند تا به بخشهای دیگر بدن صادر شوند. این سلولها بین یک صدم تا سه صدم میلیمتر قـطر دارند.

 


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 1:45 - شنبه 23 شهريور 1392

حل مسائل علوم

نكاتي براي حل يك مسأله‌ي علوم

در درسهایی مثل علوم و ریاضی نباید صرفاً به مطالعه درس اکتفا کرد، بلکه می‌بایست حتماً شروع به حل مسأله کنید.
برای حل مسأله در درس علوم لازم است که تعاریف اصلی را کاملاً متوجه شده و کلمه به کلمه بخاطر سپرده باشید و همچنین واحدها را بخوبی یادگرفته و در تبدیل واحدها خیلی دقت و توجه کنید.

مثلاً به تعریف فشار که "نیرویی است که بطور عمود بر واحد سطح وارد می‌شود" و واحدهای نیرو (نیوتن)، سطح (متر مربع) و فشار (پاسکال) توجه نمایید.
برای حل مسأله علوم ابتدا باید مسأله را بخوبی بفهمید، یعنی اینکه بدانید مسأله دقیقاً چه چیزی را از شما می‌خواهد و از ابتدای شروع به حل تا انتها توجه ویژه به آن خواستۀ اصلی مسأله داشته باشید.
وقتی فهمیدید که مسأله به دنبال چیست، کلیۀ تعاریف مربوط به آن سؤال را با ذکر واحدهای آن بنویسید.
نوشتن این تعاریف باعث می‌شود، در هنگام حل مسأله بتوانید موضوعات را از هم جدا و هر کدام را سرجای خودش استفاده کنید.
حالا داده‌های مسأله را بنویسید و با توجه به واحد خواسته شده در انتهای مسأله اگر لازم است، تبدیل واحدها را انجام دهید. مثلاً اگر فشار را برحسب واحد پاسکال خواسته باشید، باید توجه کنید که واحد نیرو می‌باید نیوتن و واحد سطح متر مربع باشد، پس چنانچه واحدهای دیگری برای نیرو و یا سطح داده شده، آنها را تبدیل کنید.
برای فهم بهتر مسأله و حل کردن راحت‌تر آن اگر می‌توانید شکلهایی مناسب با موضوع مسأله بکشید.
حال فرمول‌های مناسب برای حل مسأله را پیدا کنید و براساس آنها مسأله را حل نمایید؛ تک تک مراحل حل مسأله را بنویسید و هیچ چیز را بصورت ذهنی حل نکنید تا احتمال اشتباه شما کاهش یابد.
جواب بدست آمده را با خواستۀ اصلی سؤال تطبیق دهید، اگر یکی باشند معلوم می‌شود که مسأله را درست حل کرده‌اید و اگرنه مراحل حل مسأله را مجدداً تکرار کنید.
در این مرحله مقایسه واحد جواب بدست آمده با واحدی که در متن مسأله خواسته شده است به شما کمک می‌کند که مطمئن شوید جواب شما صحیح می‌باشد.
پاسخهای خود را با پاسخهای صحیح مسأله مقایسه کنید؛ اشتباهات خویش و علت آنها را پیدا کنید و به دنبال رفع اشکال خود باشید.
در اینجا می‌توانید با دوستان خود یک گروه درسی تشکیل دهید. هر کدام از شما به روش‌ خاص خود مطالعه کرده و مسائل را حل نموده‌اید؛ اما ممکن است روش یادگیری و یا حل مسأله شما با بقیه دوستانتان تفاوت داشته باشد، پس این روشها را با هم در میان بگذارید تا هم متوجه اشکالات خود بشوید، هم نکات جدید و روشهای تازه‌ای برای حل مسأله پیدا کنید. شما می‌توانید با تشکیل یک گروه درسی و مشارکت با همدیگر حتی روشهایی را کشف کنید که تا به حال هیچ کس غیر از شما به آن روشها دست پیدا نکرده باشد. پس همیشه به دنبال روشهای قدیمی و تکراری نباشید.


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 11:30 - جمعه 15 شهريور 1392

سد کرخه

سد کرخه یکی از بزرگ‌ترین سدهای خاکی دنیا و بزرگ‌ترین سد خاکی ایران و خاورمیانه است که بر روی رودخانه کرخه در ۲۲ کیلومتری شمال غربی شهرستان اندیمشک در استان خوزستان ساخته شده‌است.

موقعيت و مشخصات رودخانه کرخه
رودخانه كرخه از مناطق مياني و جنوب غربي رشته كوههاي زاگرس در نواحي غرب و شمال غرب كشور سرچشمه گرفته و پس از طي مسافتي در حدود 900 كيلومتر در امتداد شمال به جنوب ، سرانجام در مرز مشترك ايران و عراق به مرداب هورالعظيم مي رسد. رودخانه كرخه پس از رودخانه هاي كارون و دز سومين رودخانه بزرگ ايران از نقطه نظر آبدهي محسوب مي شود. حوزه آبريز رودخانه كرخه به وسعت حدود 43 هزار كيلومتر مربع ، بين 46 درجه و 57 دقيقه تا 49 درجه و 10 دقيقه طول شرقي و 31 درجه و 48 دقيقه تا 34 درجه و 58 دقيقه عرض شمالي واقع شده است و شامل استانهاي همدان ، كرمانشاه ، كردستان ، ايلام ، لرستان و خوزستان مي باشد.

 


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 11:16 - جمعه 15 شهريور 1392

سلول های بنیادی

چهل سال پیش، محققان از کشف سلول هایی صحبت کردند که آغازی برای تحولی بزرگ در حوزه علوم زیستی بود. در دهه 1960، محققان متوجه شدند که مغز استخوان انسان شامل دو نوع سلول غیرتخصصی و غیرمتمایز است که از آنها سلول های خونی به وجود می آیند.

دانشمندان این سلول ها را، «سلول های بنیادی بالغ» (adult stem cell) نامیدند. از آن سال تاکنون، تحقیق و بررسی بر روی «سلول های بنیادی» ادامه داشته و کشفیات بزرگی نیز حاصل شده است. تحقیق بر روی سلول های بنیادی، دانش جدید و در حال پیشرفتی است که به ما امکان می دهد چگونگی تکوین یک مجود زنده از یک سلول منفرد را دریابیم. این دانش جدید، به دانشمندان این امکان را می دهد که «درمان سلول محور» را در درمان بیماری ها برگزینند، که اکنون، به عنوان «پزشکی احیاکننده» شناخته می شود. اما «سلول های بنیادین» چه چیزی هستند و چرا مهم اند؟

سلول های بنیادی دو ویژگی مهم دارند که آنها را از انواع دیگر سلول ها جدا می کنند.

 


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 16:52 - دو شنبه 14 مرداد 1392

پیوندهای شیمیایی

پیوندهای شیمیایی

 


انواع پیوندهای شیمیایی به شرح زیر می باشند:

- پیوند یونی

- پیوند کووالانسی

- پیوند کئوردینانسی

- پیوند فلزی

- پیوند هیدروژنی

در این جا تنها تعدادی از این موارد را توضیح خواهیم داد:

 

 

                                              


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 15:19 - دو شنبه 24 تير 1392

نورون و مغز


بافت عصبی از سلولهای ویژه‌ای به نام نورون تشکیل شده است. اندازه و شکل نورونها گوناگون است. اما در همه آنها سه بخش متمایز وجود دارد. این سه بخش عبارتند از : جسم سلولی ، دندریت و آکسون

 نورونها با داشتن ساختار و خواص ویژه برای کاری که انجام می‌دهند سازگاری حاصل کرده‌اند و به راحتی هماهنگی با داشتن و خواص ویژه برای کاری که انجام می‌دهند سازگاری حاصل کرده‌اند و به راحتی هماهنگی بین اندامهای داخلی و ارتباط با محیط خارج را مقدور می‌سازند. بین شکل و اعمال نورونها هماهنگی وجود دارد.

 


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 21:36 - جمعه 6 ارديبهشت 1392

مدار الکتریکی

 

مدار الكتريكي

از به هم پیوستن المان های الکتریکی«مقاومت(Resistor)، خازن ، سلف ، لامپ ، و ...) یا المانهای الکترونیکی«دیود، ترانزیستور، IC ،و... ) یا ترکیبی از آن دو که حداقل یک مسیر بسته ایجاد کنند و جریان الکتریکی بتواند در این مسیر بسته جاری شود مدار بوجود می آید.

 

 

 

جريان الكتريكي

                                                  

 


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 21:10 - جمعه 6 ارديبهشت 1392

الکتریسیته ساکن


 الکترون آزاد
 
 دراجسام فلزی الکترونها به راحتی از اتمهای خود جدا می شوند و در درون جسم به حرکت درمی آیند و موجب رسانایی الکتریکی می شوند. این الکترونها را الکترنهای آزاد می نامند.

 

 

 

 


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 14:12 - شنبه 3 فروردين 1392

فشار جامدات

فشار:

فشار عبارتست از نیروی وارده بر واحد سطح که با علامت اختصاری p نشان میدهند. این کمیت در گازها نقش عمده را ایفا میکند زیرا یکی از کمیات مشخصه گاز میباشد، از این رو بیشتر قوانین فشار در گازها نهفته شده و به دست آوردن معادله حالت گاز به کار برده میشود.



تعریف فشار:

.

.

.


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 14:9 - شنبه 3 فروردين 1392

فشار مایعات

فشار مايعات چگونه است؟

ج: مايعات نيز به دليل وزن خود داراي فشار هستند. اين امر باعث مي شود به اجسامي كه داخل مايعات هستند نيرو وارد شود.



 

فشار مايعات:

مايع موجود در يك ظرف نيز به خاطر وزن خود بر بدنه ي ظرف فشار وارد مي آورد.

 

فشار مايعات به عوامل زير بستگي دارد:

.

.

.


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 14:6 - شنبه 3 فروردين 1392

فشار در گازها

فشاردر گازها

فشار هوا

مي دانيد اطراف زمين را اقيانوسي از هوا گرفته است كه اتمسفر يا جو ناميده مي شود، اين توده عظيم هوا به علت وزني كه دارد بر سطح زمين و هر چه روي آن است فشار وارد مي كند.



ما فشار هوا را احساس نمي كنيم، زيرا اين فشار در همه جهت ها بر درون و بيرون بدن ما وارد مي شود.

الف) فشار هوای درون و بیرون این قوطی حلبی برابر است.

سایت علوم تجربی دوره راهنمایی:شامل بانک سوال-آزمون آنلاین-آزمایشگاه مجازی-سوالات برای آزمون های تیزهوشان

                                     بقیه در ادامه مطلب



دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 17:59 - دو شنبه 25 دی 1391

آموزش ساخت تلسکوپ

آموزش ساخت تلسكوپ (دوربین نجومی)
مي خواهم آموزش ساخت تلسكوپي را به شما بگم كه خودم باهاش 3 تا از قمر هاي مشتري و كهكشان آندرومدا رو ديدم(قمر ها رو مثل یه ستاره کم نور و کهکشان رو مثل یه ابر سفید خیلی کوچیک).به اين خاطر هم آموزش مي دهم كه خودم جونم به لبم رسيد و يك مطلب درست داخل اينترنت پيدا نكردم كه كامل و عملي آموزش داده باشد.

 


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 17:55 - دو شنبه 25 دی 1391

کسوف و خسوف

بررسي علمي ماه گرفتگي و خورشيد گرفتگي

 گرفت‌هاي ماه و خورشيد از بدو تمدن بشري هميشه زيبا و جذاب به شمار نيامده است و چون اين پديده با اوضاع طبيعي اين دو جرم مهم آسمان زمين منافات داشته، لذا آن را شوم مي‌پنداشتند. ولي اكنون اين پديده فرصت زيبايي است تا انسان‌ها را با اين طبيعت فرموش شده آشتي دهد.


نوشتن پيش‌گزارش كار مرسومي است كه در جامعة نجوم آماتوري براي رد و بدل كردن يك‌سري اطلاعات پيش‌رصدي ارزشمند انجام مي‌شود. در گرفت‌هاي ماه و خورشيد نيز وضعيت به همين منوال است و اگر دقت كنيد بولتن‌هاي مفصلي در دنيا براي آن تهيه مي‌شود.
 

كسوف و خسوف چگونه رخ مي‌دهد؟
همان‌طور كه مي‌دانيد ............


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 17:50 - دو شنبه 25 دی 1391

نیمه عمر مواد رادیواکتیو

نیمه عمر مواد پرتوزا:

 نیمه عمر ماده ي پرتوزا:

نيم عمر ماده ي پرتوزا مدت زماني است که طي آن نيمي از هسته هاي پرتوزاي موجود در آن واپاشيده شوند. نيم عمر عناصر مختلف با هم تفاوت زيادي دارد.نیمه عمر یک ماده زمانی است که طول می کشد تا خاصیت رادیواکتیویته آن به نصف کاهش یابد.

 

 



مثلا نیمه عمر کربن 14 (شکل خاصی از عنصر کربن) 5600 سال است. یعنی 5600 سال طول می کشد تا ......


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 17:47 - دو شنبه 25 دی 1391

دمایی پایین تر از صفر مطلق

دانشمندان با تولید یک گاز اتمی توانسته‌اند به دمای منفی یک‌میلیاردیم کلوین برسند؛ دمایی کمتر از صفر مطلق کلوین که پیش از این، غیرممکن تلقی می‌شد. این دستاورد ممکن است با انرژی تاریک نیز مرتبط باشد.

 

بقیه در ادامه مطلب


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 23:14 - سه شنبه 12 دی 1391

چرخ و محور

چرخ و محور چرخي است كه به يك محور متصل است به طوري كه چرخيدن چرخ باعث چرخش محور و چرخیدن محور باعث چرخش چرخ شود .

فرمان اتومبيل ؛ پيچ گوشتي ؛ چرخ عقب دوچرخه و ....... ازجمله ماشین‌های چرخ و محور می‌باشند .

 

 

 



تفاوت چرخ و محور با قرقره در این است كه ..........

 

                                                                     ادامه مطلب


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 23:10 - سه شنبه 12 دی 1391

قرقره ها

شخصی می‌خواهد وزنه فوق العاده سنگینی را نه از راه پله بلکه از طریق پنجره ساختمان به داخل ساختمان انتقال دهد. او برای این کار از طناب و قرقره استفاده می‌کند. این وسایل باعث می‌شوند که وزنه با نیروی کمتر از وزن خود بالا کشیده شود. این کار چگونه عملی می‌شود؟

 

قِرقِره چرخی است که در لبه‌های خود شیاری دارد برای نگهداشتن طناب یا کابل. قرقره از ماشین‌های ساده است و معمولاً برای کاهش نیروی لازم برای کشیدن یا بلند کردن بارها طراحی می‌شوند.

 

1- قرقره ثابت:

                                                           به ادامه مطلب بروید


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 16:19 - جمعه 1 دی 1391

انرژی و کار

انرژی

ه طور کلی عالم از ترکیب انرژی و ماده تشکیل شده است ، ماده چیزی است که می توان دید ، بویید ، حس کرد ، ماده جرم دارد و فضا را اشغال می کند.( یعنی حجم دارد )اما انرژی چیزی است که بتواند در وضعیت ماده تغییر  بوجود بیاورد ، انرژی همانند جسم مادی نیست و غالبا انواع انرژی را نمی توان دید ، بویید یا حس کرد.



انرژی

پایه و اساس فیزیک انرژی است ، تا زمانی که ندانید انرژی چیست ، زیبایی فیزیک را درک نمی کنید



دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 1:54 - جمعه 1 دی 1391

شهابسنگ

روزانه هزاران تُن شهاب از آسمان با سرعتی معدل پنجاه کیلومتر در ثانیه به طرف زمین سرازیر می شود که اگر جوّ زمین وجود نمی داشت، زمین و کلیه موجودات ساکن در آن به یکباره نابود می شدند. دانشمندان می گویند هر شهابی به قدرت یک بمب اتمی می تواند در زمین تخریب کند.

 

بقیه در ادامه مطلب

 



دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 1:49 - جمعه 1 دی 1391

توان

توان

سرعت انجام کار یا سرعت مصرف انرژی است.

به عبارت دیگر, توان نشان دهنده ی میزان کار انجام شده یا انرژی مصرف شده در واحد زمان است.

مقدار توان به دو عامل بستگی دارد:



بقیه در ادامه مطلب



دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 14:29 - سه شنبه 21 آذر 1391

فسیل کشتی نوح

در این پست مقاله ای قرار داده شده که نتیجه پژوهشهای علمی زمین شناسان و باستان شناسان نامی اروپا و آمریکا درباره کشتی نوح می باشد که فسیل آن در آسیای صغیر پیدا شده است. آنها بعد از تحقیقات فراوان و پرخرج به یافته هایی دست یافتند که قرآن 1400 سال پیش آنها را بیان فرموده! الله اکبر از غفلت این بشر که پابه پای خداوندی خدا جاودانه خواهد ماند.

دریافت مقاله به فرمت PDF

 


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 15:58 - شنبه 11 آذر 1391

تولید و انتشار موج

در صورت عدم مشاهده تصاویر روی آنها راست کلیک کرده و بازآوری را بزنید.


دسته بندی : علمی آموزشی
برچسب‌ها: موج,

نوشته شده در // 1:40 - سه شنبه 30 آبان 1391

علم بیوتکنولوژی

مقدمه

واژه زیست ‌فناوری (بیوتکنولوژی) نخستین بار در سال ۱۹۱۹ از سوی کارل ارکی (Karl Ereky) به مفهوم کاربرد علوم زیستی و اثر مقابل آن در فناوری‌های ساخت بشر به کار برده شد. به طور کلی هر گونه کنش هوشمندانه بشر در آفرینش، بهبود و عرضه فرآورده‌های گوناگون با استفاده از جانداران، به ویژه از طریق دستکاری آن‌ها در سطح مولکولی در حیطه این مهم‌ترین، پاک ‌ترین و اقتصادی‌ترین فناوری سده حاضر، زیست ‌فناوری، قرار می‌گیرد.

 

بقیه در ادامه مطلب



دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 20:38 - جمعه 19 آبان 1391

موج چیست و چگونه به وجود می آید

 

با شنيدن كلمه موج معاني مختلفي ممكن است به ذهن خطور كند. مثلاً در استاديوم فوتبال گاهي تماشاچيان به عنوان تشويق گروهي "موج مكزيكي مي‌دهند" ! و با نظم خاصي در سر جاي خود به بالا و پايين حركت مي ‌كنند.

موج چيست و چگونه به ‌وجود مي ‌آيد؟

 

                                                 بقیه در ادامه مطلب                                                              


دسته بندی : علمی آموزشی
برچسب‌ها: موج, فیزیک, علوم, دوم راهنمایی,

نوشته شده در // 8:34 - جمعه 19 آبان 1391

انفجار بزرگ

انفجار بزرگ با فرو پاشی نقطه ای آغاز شد که ماده در آن متمرکز شده بود، آن هم با سرعتی بسیار زیاد. این ماده همه جا گسترده شد و کهکشان ها، ستارگان، خورشید، دنیا  و تمام اجرام آسمانی را به صورت متوازن و دارای نظامی زیبا آفرید. علاوه بر این قوانینی شکل گرفت که انسان آن قوانین را فیزیک نامید. قوانینی که درهمه جای هستی معتبر است و از زمان ظهورش قبل از 15  بیلیون سال تغییر نکرده و نظامی دقیق به وجود آورده که اگر تنها 1میلی متر نظم آن به هم بخورد، همه چیز دچار اختلال می شود.

 


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 18:31 - سه شنبه 16 آبان 1391

آیات قرآنی و نظریه تکامل

اول : آیاتی که در رابطه با اثبات نظریه تکامل مورد استناد قرار گرفته است:
ما این آیات را جداگانه ذکر می‌کنیم و مورد بررسی قرار می‌دهیم. این آیات را می‌توان به چند دسته تقسیم کرد.

الف : آیاتی که خلقت همه چیز را از آب می‌داند:
 

به ادامه مطلب مراجعه فرمایید


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 18:25 - سه شنبه 16 آبان 1391

چارلز داروین و نظریه تکامل


چارلز رابرت داروین (۱۲ فوریه، ۱۸۰۹ - ۱۹ آوریل، ۱۸۸۲)دانشمند و زیست‌شناس انگلیسی و بنیانگذار نظریهٔ تکامل است. او کتابی با عنوان اصل انواع دارد.

بقیه در ادامه مطلب


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 18:9 - سه شنبه 16 آبان 1391

سراب چیست؟

علت پیدایش سراب این است که در روزهای گرم، پرتوهای خورشید که به سطح زمین می رسند، آن را گرم می کنند. لایه‌های هوایی که نزدیک سطح زمین قرار دارند، نسبت به لایه‌های بالایی، گرمتر و در نتیجه رقیقتر می شوند. حال پرتوهای خورشید برای رسیدن به سطح زمین باید از محیط غلیظ وارد محیط رقیق شوند، لذا .........

 

  بقیه در ادامه مطلب


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 18:42 - جمعه 12 آبان 1391

آیا زمین سه روز تاریک خواهد شد؟

 

طی یک​سال اخیر بسیاری از مردم از رسانه‌‌های غربی خبر‌هایی جنجالی درباره پایان عمر زمین آن هم به شکل‌‌ها و طرق مختلف شنیده‌اند که از جمله آنها، پیش‌بینی تقویم مایا‌ها است که درباره پایان یافتن عمر زمین در 21 دسامبر 2012 میلادی خبر داده بود ولی با گذشت مدت زمان کوتاهی مشخص شد که تمامی این پیش‌بینی‌‌ها نادرست بوده است و جز خداوند متعال هیچ‌کس به زمان پایان دنیا آگاهی ندارد.طی هفته گذشته خبر تاریک شدن مطلق زمین به مدت 3 روز و به عبارتی خاموش شدن خورشید یکی از خبر‌های جنجالی بوده که بر سر زبان‌‌ها افتاده و گفته شده که تاریکی مطلق زمین را سازمان فضایی ناسا اعلام کرده است.
این که چه بر سر زمینیان در این تاریکی مطلق می‌آید، یکی از دغدغه‌‌های فکری بسیاری از مردم شده بود.
 
برای خواندن توضیحات رسمی ناسا به ادامه مطلب مراجعه فرمایید...
 

 


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 11:25 - جمعه 12 آبان 1391

نظریه های مختلف در مورد سوختن

نظریه ای که به منظور توجیه فرایندهای شیمیایی مانند سوختن ، اکسید شدن ، احیا شدن ( کاهش یافتن ) و …. در اوایل سده نوزدهم ، توسط اشتال ارائه شد و طرفداران محکمی چون کاوندیش ، پریستلی و شئل پیدا کرد و حدود صد سال ، اساس توجیه رویدادهای شیمیایی بود . این نظریه که از نظر بشر در باره وجود خاک آتشگیر منشا گرفت ، به طور خلاصه چنین بیان می شود :

ادامه مطلب را ببینید...

 


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 1:25 - جمعه 12 آبان 1391

جدید ترین مدل و نظریه اتمی - نظریه کوارک ها یا مدل برهم کنش ذره ها

 

از دهه ۱۹۶۰ مشخص شده بود كه پروتون و نوترون نیز از ذرات بنيادى ترى به اسم كوارك ساخته شده اند. اما نكته عجيب اين بود كه امكان مشاهده ذره كوارك به صورت آزاد وجود نداشت. آنها هميشه درگیر هستند و اين خاصيتى بنيادى براى اين ذرات است تنها جمع كوارك ها به صورت دوتايى و سه تايى مى تواند وجود داشته باشد. بار الكتريكى كوارك ها كسرى از بار الكتريكى پروتون است به صورت يك سوم يا دو سوم بار پروتون و اين خاصيتى شگرف و باورنکردنی است که هنوز توجیحی جالب برای آن نیافتیم .

 

 

ادامه مطلب را ببینید...

 

 


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 14:0 - چهار شنبه 10 آبان 1391

درون زمین

درون زمين

 

 

 

كره زمين از لايه هاي بسيار مختلفي تشكيل شده است. لايه هاي پائين از مواد سنگين تري تشكيل شده اند. بنابراين داغ تر و چگال تر هستند وتحت فشار بيشتري نسبت به لايه هاي خارجي قرار دارند.

ادامه مطلب را بخوانید....


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 13:54 - چهار شنبه 10 آبان 1391

شناساگرهای اسید و باز

برای شناسایی اسیدها وبازها از معرفهای رنگی یا همان شناساگر استفاده می شود . برای آشنایی با چند شناساگر و چگونگی تعین اسیدوباز توسط انها به ادامه مطلب بروید.  

شناساگرهای اسید وباز

فنل فتالئین :

(به انگلیسی Phenolphthalein)یا فنل فتالین پودری ریزدانهٔ و سفیدرنگ و یک ترکیب شیمیایی (با چهار گونه ملکول مختلف) با فرمول C20H14O4 است. بطور معمول بعنوان شناساگر یا معرفی برای اسید و بازها استفاده شده و  PH آن از ۳ تا 7 است.                                                      Phenolphthalein-low-pH-2D-skeletal.svg
در محیط اسیدی بیرنگ و در محیط بازی قرمز ارغوانی است و از محلول واکنش آهسته آن در مدارس، برای شناساندن معرفها به دانش آموزان استفاده می شود. فنل فتالین در آب نامحلول است و اغلب در آزمایشها، آنرا با الکل رقیق میکنند. این ماده به خودی خود یک اسید ضعیف بوده و در محلول یون ئیدروژن آزاد میکند.

برم تیمول آبی :

یکی از شناساگرهای محیطی است.

رنگ این ماده در محیط اسیدی زرد و در محیط بازی آبی است.

کاغذ لیتموس 

یکی از شناساگرهای محیط می‌باشد و برای شناسایی اسیدها و بازها استفاده می شود.

کاغذ لیتموس به دو رنگ موجود است لیتموس آبی و لیتموس قرمز، از لیتموس آبی برای محیط اسیدی و از لیتموس قرمز برای محیط بازی استفاده می کنند.

متیل نارنجی یا متیل اورنج :

 یکی از شناساگرهای محیطی است.

رنگ این ماده در محیط اسیدی قرمز و در محیط بازی زرد است.

ph چند ماده معروف : 

پی اچ چند ماده معروف
ماده pH
اسید کلریدریک، ۱۰M
-۱٫۰
اسید باتری
۰٫۵
اسید معده
۱٫۵ – ۲٫۰
آبلیمو
۲٫۴
نوشابه
۲٫۵
سرکه
۲٫۹
پرتقال یا آبمیوه سیب
۳٫۵
رب گوجه فرنگی
۴٫۰
آبجو
۴٫۵
باران
<۵٫۰
قهوه
۵٫۰
چای
۵٫۵
ادرار
۶٫۰
شیر
۶٫۵
آب خالص
۷٫۰
آب دهان فرد سالم
۶.۵ – ۷٫۴
خون
۷٫۳۴ – ۷٫۴۵
آب دریا
۷٫۷ –۸٫۳
صابون
۹٫۰ – ۱۰٫۰
آمونیاک
۱۱٫۵
ماده سفید کننده
۱۲٫۵
سود سوزآور
۱۳٫
pH یک کمیت لگاریتمی است که میزان اسیدی یا بازی بودن مواد را مشخص می‌کند. بیشتر آبزیانفقط در پی‌اچ بین ۵ تا ۹ زنده می مانند.

نگاه اجمالی

بهترین شناساگرهای اسید - باز ، اسیدهای آلی ضعیف می‌باشند. شکل اسیدی شناساگر رنگ مشخصی دارد و در صورت از دست دادن پروتون ، به ترکیب بازی که دارای رنگ دیگری می‌باشد، تبدیل می‌شود. یعنی تغییر رنگ اغلب شناساگرهااز محلول بستگی به تغییر شکل آنها دارد. با استفاده از شناساگرها می‌توان PH یک محلول را تعین کرد شناساگرهای مختلفی برای تعیین PH شناخته شده‌اند که هر یک در محدوده خاصی از PH تغییر رنگ می‌دهند. 

چگونگی تغییر رنگ یک شناساگر

شناساگرها ، اسیدها یا بازهای ضعیفی هستند و چون اکثر آنها شدیدا رنگی هستند، در هر اندازه گیری PH چند قطره از محلول رقیق شناساگر کافی می‌باشد. شناساگرهای اسید - باز را معمولا به صورت HIn نشان می‌دهند.




 

 
 


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 13:50 - چهار شنبه 16 آذر 1391

اهرم

انواع اهرم

 
  • برای بیشتر اهرمها اصطكاك در محل تکیه گاه خیلی کوچک است و بنا براین بازده به صددرصد نزدیک است. در نتیجه نسبت بازوها خیلی نزدیک به نسبت نیروهاست و معمولا هیچگونه تصحیحی در محاسبه مزیت مکانیکی اهرم لازم نیست. سوال مهم دیگری مطرح است و آن اینکه آیا قضیه كار و انرژي در مورد اهرمها صادق است؟
    اهرمها را بر حسب موقعیت نسبی تکیه گاه ، نیروی مقاوم و نیروی محرک دسته بندی می‌کنند.

  • اهرم نوع اول : تکیه گاه بین نیروی مقاوم و نیروی محرک قرار دارد. مانند انبردست ، آچار فرانسه ، قیچی و ... .

img/daneshnameh_up/2/25/levertypeoneag.gif


  • اهرم نوع دوم : نیروی مقاوم بین تکیه گاه و نیروی محرک قرار دارد. مانند فندق شکن)) و ... .

img/daneshnameh_up/9/9f/levertypetwoag.gif


img/daneshnameh_up/7/7a/levertypethreeag.gif

 


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 13:40 - چهار شنبه 10 آبان 1391

عمق کشنده فشار آب

 

فشار آب در چه عمقی می تواند کشنده باشد؟

هر ۱۰ متری که در آب پایین می رویم، فشار آب ۱ اتمسفر افزایش می یابد. در عمق ۳ متری دیافراگم ما آنقدر قوی نیست که قادر به بادکش کردن شش هایمان در برابر فشار باشد. برای مقابله با این مشکل، ابزار غواصی، هوایی هم فشار با آب اطراف ما فراهم می آورند. اما این ابزار تا عمقی حدود ۶۰ متر کارایی دارند و در اعماق فراتر از این حد، اکسیژنِ فشار بالا سمی می شود. برای اینکه بتوانیم پایین تر از ۶۰ متر برویم، باید غلظت اکسیژن را با جایگزینیِ آن با هلیم کاهش دهیم. هلیم گازی خنثی است بنابراین با چیزی در بدن ترکیب نشده و سبب ایجاد مسمومیت نمی شود.

در این عمق، این حفظ ترکیبی بی خطر از گازها برای تنفس است که عمق غواصی را محدود می کند تا اثر مستقیم خردکنندگی فشار. افزایش فشار در نهایت سبب می شود که شکل مولکولی آنزیم های بدن تغییر کند و فرایند سوخت و ساز متوقف شود. بیشترین عمقی که با لباس معمولی غواصی برای انسان ثبت شده است ۳۳۰ متر است. اما "نهنگ های عنبر" قادرند تا عمق ۳ کیلومتری در آب فرو روند. گوشت های کنسروی با اعمال فشاری برابر با عمق ۶۰ کیلومتری استریلیزه می شوند.پس عمق کشنده جایی بین ۳ تا ۶۰ کیلومتر است.


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 13:28 - چهار شنبه 10 آذر 1391

آشنایی با رادار

 

 آشنایی با رادار

با پیش بینی وجود امواج الکترومغناطیس توسط ماکسول و تلاش دانشمندان دیگر همچون هرتز و مارکونی جهت تحقق عملی آن پیش بینی ها، مخابرات جدید پا به عرصه وجود نهاد و به مرور ضمن پیشرفت فنی و بهره برداری های معقول از اثرات اعجاب انگیز امواج الکترومغناطیسی ، متاسفانه از این امواج در جهت استعمار و تقویت کاربردهای سلاح های کشتار جمعی استفاده گردید و اولین بهره برداری نادرست از آن در جنگ جهانی دوم با ساخت و بکارگیری رادار نظامی صورت گرفت.

 

هر چند رادار به تنهایی ابزار سودمندی است لیکن به کاربردهای نظامی آن بیش از سایر موارد توجه می شود.
اگر چه رادار منفجر نمی شود و کشنده نیست ولی می تواند برد و دقت شلیک سلاح های قوی را تا چند برابر افزایش دهد.  لذا از ابتدای بکارگیری رادار، به منطور کاهش تهدیدات راداری و در خفا نگهداشتن اهداف حیاتی از دید آن اقدامات زیادی صورت گرفته و از سیستم ها و مواد جاذب الکترومغناطیس در این رابطه بهره برداری شده است.

ناگفته نماند کاربردهای غیر نظامی رادار همچون کنترل ترافیک فرودگاه ها و جاده ها ، ناوبری هوایی و دریایی، شناسایی کرات و اجرام آسمانی ، نقشه برداری ، شناسایل معادن زیرزمینی و کاربردهای زمین شناسی و پزشکی در جهت رفاه زندگی بشر بسیار موثر بوده است.
(بقیه در ادامه مطلب . . .)

تصویر


دسته بندی : علمی آموزشی
برچسب‌ها: رادار, امواج الکترومغناطیسی, علوم, تجربی, ,

نوشته شده در // 1:19 - چهار شنبه 10 آبان 1391

زمین شناسی در قرآن

 

زیر زمینی که ما بر روی آن زندگی می کنیم بسیار با سطح زمین تفاوت دارد و به شکل لایه لایه است.این لایه ها بطور مداوم در حال حرکت هستند و وقتی دو لایه به هم برخورد می کنند باعث ایجاد زلزله و آتشفشان می شود و وقتی دولایه در زیر اقیانوس و دریا به هم برخورد کنند منجر به آتشفشان و ایجاد جزیره می شود.

 

 

 بقیه در ادامه مطلب


دسته بندی : علمی آموزشی

نوشته شده در // 7:49 - دو شنبه 8 آبان 1391

انیمیشن آموزشی ماه گرفتگی

 

ماه گرفتگی یا خسوف

 

ماه گرفتگی 2


دسته بندی : علمی آموزشی

لطفا کلیک کنید

آخرین مطالب
» ( کد نویسی بخش آخرین مطالب مشکل دارد. شما می توانید از بخش موضوعات مطالب یا جستجو، مطلب مورد نظر خود را پیدا کنید )

صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 6 صفحه بعد

لینکستان

حساب سیبای شماره 0107108150006 بانک ملی شعبه مرکزی اهر به نام "بیت الاحزان مکتب الزهراء" جهت جمع آوری کمکهای نقدی محبان و عاشقان اهل بیت علیهم السلام www.beytalahzan.loxblog.com

تدریس خصوصی علوم تجربی دوره اول متوسطه ./. در صورت درخواست ایمیل بزنید